سونوگرافی روشی نوین برای پی بردن به بیماری ها می باشد که کاملا بی خطر و بدون درد است و برای همه گروه سنی قابل استفاده است. در این روش از طریق امواج صوتی با فرکانس بالا که به آن اولتراسوند می گویند، پزشک می تواند تصاویری از اندام های داخلی بدن ( کلیه، کبد، معده، رحم، پانکراس، لوزوالمعده و ...) را مشاهده کند و از این طریق بیماری را تشخیص دهد.
انواع سونوگرافی
سونوگرافی خارجی (بیرونی )
در این سونوگرافی، پزشک مقداری ژل مخصوص را روی ناحیه مورد نظر می ریزد و با حرکت دادن دستگاه روی پوست میتواند تصاویر داخل بدن را ببیند.
سونوگرافی داخلی
در مواردی که پزشک بخواهد تصاویر دقیق تری از بعضی اندام ها مثل رحم، روده، معده را ببیند، پروب دستگاه را وارد بدن می کند و دقیق تر می تواند به وجود مشکل یا بیماری پی ببرد.
آمادگی قبل از سونوگرافی
قبل از انجام بعضی سونوگرافی ها مثل رحم و شکم، مثانه باید پر باشد و حداقل دو ساعت قبل از انجام سونو ادرار را تخلیه نکرده باشید.برای انجام سونوگرافی کبد باید حداقل از 8 ساعت قبل از خوردن غذای چرب و سنگین پرهیز کنید.
معمولا پزشک در موارد خاص دستورات و اقدامات لازم را به شما خواهد گفت.
سونوگرافی داپلر چیست ؟
روشی که در آن پزشک می تواند تصاویری از رگ های خونی و چگونگی حرکت خون در شریان ها را ببیند که روشی غیر تهاجمی و بدون درد می باشد.
سونوگرافی داپلر چه کاربردی دارد ؟
از طریق این سونوگرافی، پزشک متخصص می تواند هر گونه انسداد و گرفتگی شریان ها، نارسایی های قلبی و عروقی، لخته شدن خون در رگ ها را ببیند و درمان را آغاز کند. همچنین این نوع سونوگرافی در دوران بارداری برای تشخیص بیماری های جنین و مادر بسیار حائز اهمیت می باشد.
سونوگرافی لگن در زنان به چه منظور انجام می شود ؟
به منظور بررسی وضعیت رحم ، واژن و تخمدان ها انجام می شود که هم به روش خارجی و از روی شکم قابل تشخیص است و هم از داخل واژن صورت می گیرد. ای نوع سونوگرافی برای تشخیص بیماری های زنان اعم از تومور ، کیست های تخمدان و رحمی و عفونت ها کاربرد دارد. همچنین برای خانم های باردار و سلامت جنین و افرادی که مشکلات ناباروری و سقط و بارداری های خارج از رحم داشته اند بسیار کاربرد دارد.
سونوگرافی بارداری
برای تشخیص وضعیت سلامت جنین در بارداری حداقل هر خانم باردار در طول 9 ماه 4 بار سونوگرافی می شود. با سونوگرافی می توان به ناهنجاری های جنین، وضعیت اندام های داخلی بدن، جنسیت جنین و... پی برد.
سونوگرافی آنومالی چیست و چه کاربردی دارد ؟
این سونوگرافی نوعی تصویربرداری سه بعدی می باشد که در اواسط بارداری معمولا در هفته 18 تا 20 به منظور بررسی رشد جنین انجام می شود. در این روش سونوگرافیست تمامی اعضای بدن جنین را اندازه گیری می کند تا به سلامت کامل جنین پی ببرد.
چه موقع به جای سونوگرافی از سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده می شود؟
امواج صوتی سونوگرافی قابل رد شدن از هوا یا استخوان ها نیست بنابراین پزشک برای دیدن وضعیت مغز، استخوان ها و ریه از روش های دیگر تصویربرداری مثل سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده می کند.
سونوگرافی رکتال چیست ؟
در این نوع سونوگرافی، پروب دستگاه از راه مقعد وارد روده می شود و پزشک می تواند به بیماری های روده، انسداد رگ ها و چکاپ پروستات در آقایان کاربرد دارد.
سونوگرافی رکتال چه عوارضی دارد ؟
معمولا در این سونوگرافی هنگام ورود پروب دستگاه به مقعد بعضی افراد دچار احساس ناراحتی و درد می شوند یا ممکن است مقداری خون در مدفوع دیده شود که هیچ جای نگرانی نیست و این عوارض موقت می باشد.
سونوگرافی اندوسکوپی چگونه انجام می شود ؟
افرادی که از مشکلات و ناراحتی های معده رنج می برد، پزشک متخصص برای پی بردن به علت بیماری از روش اندوسکوپی برای دیدن تصاویر داخل معده استفاده می کند. در این روش لوله ی باریکی که سر آن دوربین نصب شده از راه مری یا بینی وارد معده می شود. پزشک برای کاهش استرس و درد بیمار از بیحسی یا بیهوشی برای این کار استفاده می کند.
سونوگرافی تیروئید چگونه انجام می شود ؟
تیروئید غده ای است که مسئول سوخت و ساز بدن است که در زیر گردن قرار دارد و سونوگرافی از آن به منظور تشخیص توده های سرطانی می باشد و در صورت تشخیص می توان آن را درمان کرد.
برای مشاهده لیست بهترین سونوگرافی در یاسوج اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده لیست بهترین سونوگرافی در ساری اینجا کلیک کنید.
برای مشاهده لیست بهترین سونوگرافی در بندرعباس اینجا کلیک کنید.