موسسه-گاما.webp

موسسه گاما : آموزشگاه برگزیده سال ۱۴۰۲

لیست بهترین آزمایشگاه قم


لیست-بهترین-آزمایشگاه-قم
در این مقاله چه خواهیم گفت... [ نمایش سر فصل ها ... ]

لیست بهترین آزمایشگاه قم تلفن و آدرس

نام مجموعه شماره تماس آدرس
آزمایشگاه ابوریحان02532905822قم، چهل و پنج متری صدوق، نرسیده به فلکه مفید
آزمایشگاه الغدیر02538851309قم، خیابان نیروگاه، نرسیده به میدان نبوت، روبروی بانک ملی
آزمایشگاه امین02537740783قم، خیابان صفائیه، کوچه بیگدلی

وب سایت بیلبورد 24 لیست بهترین آزمایشگاه قم را برای شما به همراه تلفن و آدرس فراهم کرده است جهت دریافت اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

 

درباره آزمایشگاه ها بیشتر بدانید

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی و علوم آزمایشگاهی بسیاری از بیماری ها سریعتر تشخیص داده شده و راه های درمان آنها کشف شده است.در این مقاله سعی داریم شما را با معنی واژه آزمایشگاه آشنا کنیم.

 

آزمایشگاه طبی  (Medical laboratory) چیست؟

آزمایشگاه های  طبی در واقع خود یک مجموعه پزشکی برای انجام آزمایشات لازم برای بیماران است که به بررسی نمونه های گرفته شده از بیماران و پیدا کردن علت بیماری و یافتن راههای درمان آن می پردازد.

آزمایشگاه های طبی با بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا بعنوان قلب سلامت جامعه تلقی شده و قلب سلامت جامعه محسوب می شوند.

آزمایشگاه های طبی باعث پیشرفتهای چشمگیر علم پزشکی در سرتاسر جهان شده اند.

تمام کارکنان آزمایشگاه ها سعی دارند تا با آموزش و تحقیق ، بیماریهای جدید را شناسایی کرده و راه حلی برای رهایی از آنها بیابند و همچنین تلاش می کنند تا هر روزه راه هایی برای جلوگیری از سرایت بیماری ها پیدا کنند.

امروزه 70 درصد از تشخیص بیماری ها بر اساس مطالعات و یافته های آزمایشگاهی است.این در حالی است که قبلا تشخیص اکثر بیماری ها بوسیله ی پزشکان بالینی صورت می گرفت.

 

 

آزمایشگاه تشخیص طبی

 

 

آزمایشگاه های پزشکی و انواع آن :

1-   آزمایشگاه تشخیص طبی

2-   آزمایشگاه پاتولوژی

3-   آزمایشگاه ژنتیک

 

1-  آزمایشگاه تشخیص طبی:

اکثر افراد تصور می کنند که هر سه این آزمایشگاه یکی هستند و یک نوع فعالیت انجام می دهند.درحالیکه باید بدانید که  آزمایشگاه تشخیص طبی شامل بخش هایی می شود که در آن بر روی نمونه های ادرار و مدفوع ، خون ، نمونه ی زخمها و خلط و... تحقیق و آزمایش صورت می گیرد. افراد مشغول در این بخش باید دارای مدرک علوم آزمایشگاهی یا مدرک میکروبیولوژی باشند.

بخش های مختلف یک آزمایشگاه طبی عبارتند از : بخش هماتولوژی ، بخش بیوشیمی ، بخش میکروب شناسی ، بانک خون، ایمونولوژی ، سرولوژی، متابولیک و بخش آزمایش های متفرقه .

 

2- آزمایشگاه پاتوبیولوژی:

 لغت پاتوبیولوژی معنای آسیب شناسی است و متخصصانی که در آزمایشگاه پاتوبیولوژی فعالیت می کنند را پاتولوژیست می‌گویند.در این آزمایشگاه بافت ها و مایعات بدن را از نظر میکروسکپی و اختلالات و تغییرات ژنتیکی و علل بوجود آمدن آنها مورد مطالعه و بررسی قرار می دهند.

علم پاتوبیولوژی شامل : ریخت شناسی ، علت شناسی و علل ایجاد آن از لحاظ بالینی می باشد.

در این آزمایشگاه  نمونه گرفته شده را بر روی لام قرار داده و زیر میکروسکوپ مورد  مطالعه قرار می دهند.این رشته بیشتر به بررسی سرطان ها می پردازد.

بعضی آزمایشگاه ها هستند که از لحاظ فضا و دستگاهها  پیشرفته تر بوده و هر دو کار آزمایشگاه تشخیص طبی و پاتولوژی  باهم درآنها انجام می شود.به این آزمایشگاه ها پاتوبیولوژی می گویند.

 

 

آزمایشگاه باتوبیولوژی

 

 

3-  آزمایشگاه ژنتیک: 

در آزمایشگاههای ژنتیک میزان احتمال بیماری ژنتیک در فرزندان و نسل های آینده با استفاده از روش های مولکولی انجام می گیرد.لازم به ذکر است که بررسی این موضوعات خیلی دقیق و البته گران است وعلاوه بر فعالیت های فوق کارشناسان مربوطه به ارائه مشاوره ژنتیک خصوصا در زمان قبل بارداری به زوجین می پردازند.

 

 

آزمایشگاه ژنتیک

 

 

وظایف تکنسین آزمایشگاه چیست؟

کارشناس آزمایشگاه تشخیص طبی فردی است که مدرک کاردانی یا بالاتررا  در یکی از شاخه های پزشکی مثل: رشته های علوم آزمایشگاهی یا پیراپزشکی دارد و انواع آزمایشات را در بیمارستانها و آزمایشگاه ها انجام می دهد.

وظیفه اصلی رشته ی علوم آزمایشگاهی پرورش و آموزش افرادی است که بتوانند در بیمارستان ها و مراکز بالینی آزمایشات مختلف را بر روی نمونه های بافت یا خون بدن بیمار انجام دهند و با استفاده از نتایج بدست آمده به پزشک معالج در زمینه تشخیص و درمان بیماری کمک کنند.

- نمونه گیری از بیماران

- بررسی و تحقیق بر روی نمونه های گرفته شده

- نتایج نمونه گیری ها و آزمایشات را با استفاده از سیستم های رایانه ای بایگانی کند.

- مسائل بهداشتی محیط و ابزار محیط کار را از لحاظ بهداشتی بررسی نماید.

- نظارت کاملی بر مواد مورد نیاز کارش و تهیه ی به موقع آنها داشته باشد.

 

تکنسین آزمایشگاه

 

 

بروز خطرات احتمالی در آزمایشگاه ها:

در کنار دقت بالای تکنسین آزمایشگاه و محیط استریل پیش آمدن خطاهای احتمالی درحین بررسی آزمایشات دور از انتظار نیست. خطرات ممکن است در اثر موارد زیر بوجود بیاید:

1-  از آنجا که نمونه های گرفته شده از بیماران ممکن است آلوده به انواع میکروب ها باشد ،چنانچه نکات ایمنی بطور کامل توسط تکنسین مربوطه رعایت نشود ، خطر ابتلا به انواع بیماریها را برای وی در بر خواهد داشت.

2-  اگر تکنسین آزمایشگاه در حین انجام آزمایشات از دقت کافی برخوردار نباشد و با مواد شیمیایی تماس پیدا کند ممکن است سلامت چشم و پوست او بشدت مورد تهدید واقع شود.

3-  احتمال برق گرفتگی در آزمایشگاه ها در اثر ریختن مایعات بر روی دستگاههای برقی مستقر در آزمایشگاه و یا حتی خطر آتش سوزی.

4-  خطرات فیزیکی ناشی از برخورد با وسایل تیز و برنده، شعله ، مواد شیمیایی و برخی دستگاه ها و...

 

خلاصه کلام:

یک آزمایشگاه مکانی است که بر اساس مقررات و ضوابط سازمان بهداشت و درمان و موسسات آزمایشگاهی مجوز فعالیت می گیرد. محیط یک آزمایشگاه طبی می بایست کاملا پاکیزه و استریل و عاری از میکروب و بیماری باشد.

افرادی که در این آزمایشگاه ها کار می کنند باید دارای توانایی های علمی ، دقت بالا، توانایی در انجام کارهای گروهی، تخصص کافی ، توانایی جسمی برای تحمل کار در ساعات طولانی و آشنایی کار با کامپیوتر را داشته باشند.

 

 

برای مشاهده لیست بهترین آزمایشگاه های یاسوج اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده لیست بهترین آزمایشگاه های گرگان اینجا کلیک کنید.

 

تمام حقوق مادی و معنوی برای بیلبورد 24 محفوظ می باشد