علاقه مندان به رشته های هنری می توانند درآموزشگاه های نقاشی و هنرهای تجسمی در رشته مورد علاقه خود آموزش ببینند و هنر خود را به صورت حرفه ای دنبال کنند. این مراکز آموزشی باید دارای فضای مناسب و آرام و کارگاه های مجهز باشند همچنین داشتن استاتید برجسته و حرفه ای می تواند در پیشرفت هنرجویان تاثیر به سزایی داشته باشد. رشته های هنری که در این مراکز آموزش داده می شود عبارتند از : نقاشی، طراحی، پاپیه ماشه، میکس مدیا، سیاه قلم، منبت کاری، مینیاتور، طراحی کاراکتر، سفالگری، پتینه، کاشی شکسته، عکاسی، مجسمه سازی و... ما در این مقاله تعدادی از این آموزش ها را به اختصار توضیح می دهیم.
پاپیه ماشه
پاپیه ماشه یک نوع تکنیک مجسمه سازی می باشد از خمیر کاغذ باطله و چسب چوب تشکیل می شود. در واقع این هنر زیبا از ساده ترین وسایلی که در دسترس همه قرار دارد بوجود می آید و نیاز به هزینه زیادی ندارد. برای این کار کاغذهای باطله را کاملا ریز می کنند و درون تشت آب و چسب چوب چند ساعت خیس می کنند سپس با خمیر به دست آمده می توان مجسمه و ظروف مورد نظر خود را ساخت. بعد از گذشت چند روز که مجسمه کاملا خشک شد می توانید با استفاده از رنگ های اکریلیک آن را رنگ کنید.
نقاشی میکس مدیا
میکس مدیا در واقع به معنای ترکیب دو یا چند تکنیک هنری می باشد که با استفاده از آن یک اثر هنری زیبا خلق می شود. در این تکنیک از مواد مختلفی مثل ورق طلا، پارچه، سنگ ریزه، صدف دریایی، گل خشک، انواع مهره، سفال و ... می توان استفاده کرد. مثلا برای نقاشی یک گلدان گل می توان با استفاده از سفال گلدان کوچکی طراحی کرد.
نقاشی سیاه قلم
سیاه قلم یکی از سبک های نقاشی می باشد که در آن از هیچ گونه رنگی غیر از سیاه استفاده نمی شود. ابزار مورد نیاز این سبک مداد کنته و زغال می باشد. طراحی چهره با نقاشی سیاه قلم مخاطبان زیادی دارد و به دلیل ایجاد یک اثر هنری احساسی دارای جذابیت خاصی می باشد.
منبت کاری
منبت کایر یک هنر اصیل ایرانی می باشد که از گذشته تا به امروز علاقه مندان زیادی را به خود جلب کرده است. مبت کاری شاخه های مختلفی دارد که یکی از آن منبت کاری روی چوب می باشد. در این اثر هنری با وسیله ساده ای مثل چکش روی سطحی چوبی کنده کاری می شود و طرح های زیبای برجسته ای بوجود می آید.
نقاشی مینیاتور
مینیاتور یا نگارگری یکی از سبک های قدیمی نقاشی می باشد که در آن نقاش یا مینیاتوریست تخیلات ذهنی خود را به تصویر می کشد. این آثار هنری سرشار از خیال پردازی و اغراق هستند که هر کسی با دیدن این آثار غرق در تماشای آن می شود. نقاشی مینیاتور به دو سبک قدیم و جدید آموزش داده می شود و هنرجویان بر حسب علاقه خود می توانند سبک مورد نظر خود را انتخاب کنند.
پتینه کاری
پتینه کاری به معنای کهنه کاری و زنگال بر روی اجسام و سطوح مختلف می باشد. در واقع این تکنیک به روش های مختلف و در طرح و رنگ های متنوع انجام می شود و می توان از این هنر برای زیباتر کردن دیوار، سقف، ظروف سفالی، فلزی، شیشه و... استفاده کرد. طرح هایی مثل ترک، چرم، گل برجسته، کاهگلی، ابر و بادی و ... در دکوراسیون منازل طرفداران بسیاری دارد. پتینه کاری به دو شیوه کلاسیک و مدرن آموزش داده می شود.
کاشی شکسته
هنر کاشی شکسته یک هنر بسیار زیبا و جذاب است که طرفداران بسیاری دارد. از این هنر برای زیبا کردن منازل و پیاده روها و خیابان ها استفاده می شود. در این تکنیک هنرمند با استفاده از تکه های کاشی و موزاییک رنگی طرح و نقش مورد نظر خود را می سازد . در این هنر برش های منظم و دقیق و تمیزی در کار از اهمیت بالایی برخوردار است.
رنگ و لعاب
لعاب ترکیبی شبیه شیشه دارد که برای زیباتر کردن کاشی و ظروف سفالی به کار می رود. سفال به تنهای خاصیت نفوذپذیری دارد و برخی ظروف مثل لیوان آب از آن عبور می کند اما سفال با روکش لعاب علاوه بر زیبایی و استحکام بیشتر دیگر خاصیت نفوذپذیری نیز نخواهد داشت. لعاب انواع مختلفی دارد و از ترکیبات متفاوتی ایجاد می شود. ظروف سفالی بعد از لعاب کاری باید در کوره بروند و لعاب با دمای مشخصی پخته شود.