تاثیر یادگیری زبان انگلیسی بر موفقیت های تحصیلی
برای درک و انتقال مفاهیم حاصله از تفکر های علمی در سراسر جهان همواره رسیدن به یک زبان مشترک اولویت بوده است.زبانی که در آن افراد به وحدت کلمه برسند و بتوانند بهتر با یکدیگر تعامل داشته باشند.
هم اکنون زبان انگلیسی به عنوان زبان مشترک میان تمامی ملل شناخته می شوند. به همین دلیل است که در صورتی که شما به این زبان تسلط کافی نداشته باشید به عنوان فردی بی سواد تلقی می شوید. از این رو بر آن شدیم که درباره اهمیت زبان انگلیسی در موفقیت های تحصیلی شما مواردی را متذکر شویم .
افرادی که در سطح دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند حتما نیازمند این هستند که با منابع تحصیلی به روز دنیا در در تماس باشند. چرا که در بسیاری از مجلات معتبر سراسر جهان تازه هایی از علم همواره در حال چاپ و نشر هستند و موفقیت در رشته ای در آن در حال تحصیل هستید تا حد زیادی مرهون این تماس می باشند . شما می توانید با تقویت زبان انگلیسی خود در امور پایان نامه و چاپ مقاله نسبت به تمام هم کلاسی های خود پیشتار باشید و راه را برای مهاجرت به خارج از کشور هموار کنید .
اهمیت یادگیری زبان برای مهاجرت
یکی دیگر از رویاهایی که دانشجویان ایرانی از ابتدا در سر می پرورانند مهاجرت به دیگر کشور ها برای ارتقای سطح تحصیلی آنها می باشد . در صورتی که شما هم در نظر دارید به دیگر کشور ها مهاجرت کنید فراموش نکنید که اولین پیش شرط برای هموار سازی این هدف تقویت زبان انگلیسی شما می باشد. چرا که در امتیاز بندی دانشگاه ها از اولویت ها نمره شما در آزمون های بین المللی مانند آیلتس و تافل می باشند.
شما می توانید با تقویت زبان انگلیسی خود دانش خود را درباره موضوعات مورد تحقیقی که اساتید از شما می خواهند به حد اعلی رسانده و با مطالعه سایت های انگلیسی معتبر در مقابل دیگر رقبا حرفی برای گفتن داشته باشید.
دلایل اصلی ناکامی در زبان انگلیسی
تعداد افراد بسیاری وجود دارند که در زمینه یادگیری زبان انگلیسی دچار مسئله می شوند. این افراد در موضوعات مختلف و به دلایل گوناگونی ممکن است دچار این مسئله شوند. مثلا عده ای از این افراد ادعا می کنند که توانایی یادگیری این زبان را ندارند. عده ای دیگر فکر می کنند چون وقت کافی برای خواندن و کار کردن این زبان را ندارند باید آن را رها کنند. اما این که برخی افراد در یادگیری زبان انگلیسی ناکام می باشند و گاها مجبور به ترک آن می شوند به بهره هوشی آنان بستگی دارد؟
به تجربه ثابت شده است که این که بسیاری از افراد با اینکه طی چندین سال در دوران راهنمایی و دبیرستان در مدارس و چندین سال در دوران دانشگاه به یادگیری زبان می پردازند و این زبان جزیی از منابع درسی آن ها را همچون ریاضی تشکیل می دهند ، با این وجود برخی در تسلط پیدا کردن بر این زبان مشکل پیدا می نمایند. پس می توان یکی از دلایل آن را آموزش غلط این زبان به زبان آموزان گرامی دانست. منظور از آموزش غلط نیز نحوه ی آموزش اشتباه و استفاده از روش ها ی نادرست می باشد. زیرا هر فردی با هر ضریب هوشی پس از 8-7 سال می تواند به تسلط کافی به یک مطلب دست پیدا کند. اما می توان از عمده ترین دلایل ناکامی در یادگیری زبان انگلیسی به موارد ذیل اشاره کرد.
ترس از استفاده از مطالب آموخته شده
این عدم اطمینان از بروز مطالبی که فرد فرا گرفته که ناشی از استفاده از روش های سنتی و نادرست است، باعث می شود که زبان آموز حتی طی مدت نسبتا کوتاه مطلبی را که به تازگی فرا گرفته فراموش نماید. هم چنین این ترس که ما همواره می بایست زبان را به عنوان درسی که خوانده ایم امتحان دهیم، باعث می شود تا هیچگاه صد درصد تمرکز ما روی یادگیری این زبان باشد تا بتوانیم بهترین عملکرد خود را بر روی این مطلب و درس نشان دهیم.
تکیه بر ترجمه
زبان فارسی زبان مادری ما می باشد و خواه نا خواه اگر با کلمه یا متنی که به زبان دیگری می باشد مواجه شویم، ذهن ما در راستای ترجمه این متن بر می آید و تلاش دارد تمامی مطالب را به یک زبان قابل فهم تر که در کشور ما زبان فارسی می باشد ترجمه نماید. معمولا این مشکل با تماشای فیلم های زبان اصلی یا گوش کردن به موسیقی زبان انگلیسی به مرور برطرف می شود و ذهن و گوش عادت می کند تا اصوات را به صورت کلماتی به زبان انگلیسی بشنود و تشخیص دهد.
تکیه بر گرامر
گرامر و دستور زبان طی یک فرایند اکتسابی از طفولیت در محیط به ما آموخته می شود با اینکه در کودکان خردسال به دلیل عدم تکمیل این فرایند اشتباهاتی هرچند ابتدایی در دستور زبان رخ می دهد. اما اصرار و تکیه بر دستور زبان موجب ضعف در دو مهارت “شنیدن” و “حرف زدن” می شود که از ارکان اصلی آموزش زبان برای زبان آموزان است.
تاکید بی رویه بر یادگیری لغات و محیط مبتنی بر متن
متاسفانه در سیستم آموزشی در حال اجرا در کشور ما که هنوز هم در مدارس و دانشگاه ها پابرجاست که سیستم مبتنی بر حفظ لغات می باشد، دانشجو فقط وقت خود را صرف ترجمه ی لغات موجود در متون مختلف می کند. این امر نیز همانگونه که قبلا نیز ذکر شد باعث می شود ذهن به سمت ترجمه پی رود و تمامی مطالب را به زبان مادری ترجمه کند و باعث ضعف در مهارت های دیگر به خصوص مهارت “شنیدن” شود.
چگونه یک آموزشگاه زبان خوب انتخاب کنیم؟
یکی از سوالاتی که همواره ذهن هر زبان آموزی را قبل از اقدام به یادگیری زبان مشغول به خود می کند این است که در کدام آموزشگاه زبان ثبت نام کند . سیل تبلیغات موسسات مختلف از یک سو و عدم دانش لازم زبان آموزان در زمینه فاکتورهای استاندارد آموزشگاه های زبان از سوی دیگر باعث گزینش های غلط از سوی زبان آموز شده و متعاقبا باعث دلسردی زبان آموزان از ادامه ی یادگیری زبان انگلیسی می شود. در این مقاله ویژگی های آموزشگاه های زبان نمونه با پیش زمینه ی مطالعات آماری و تحقیقات علمی بیان گردیده است.
یک آموزشگاه زبان خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
مدیریت موسسه
شاید بتوان اولین ویژگی موثر در فاکتورهای اساسی یک آموزشگاه زبان خوب را کیفیت مدیریتی آموزشگاه دانست.
به طور کلی مدیریت یک آموزشگاه نقش اساسی در همه شرایط را دارد و داشتن تجربه بالا و تحصیلات مرتبط در این زمینه به انتخاب مدرسین و مسئولین کارامد، متدهای آموزشی بهتر، زمانبندی های مدیریت شده و در نتیجه بالاتر رفتن میزان رضایت و بازدهی موسسه کمک می کند.
متد و منابع آموزشی
آموزشگاه زبان خوب در انتخاب منابع آموزشی وسواس زیادی داشته و برای تقویت مهارت های مختلف زبان از کتاب های مختلفی استفاده نموده و به یک منبع واحد بسنده نمی کند. منبعی از نظر آموزشی خوب است که یک متد تدریس بخصوص را در کتاب دنبال کرده باشد و مدرس را نیز مجاب به دنبال کردن همین خط آموزشی کند.
از طرفی مدیران موسسات باید در استخدام معلم زبان به این موضوع توجه داشته باشند که مدرس بتواند از متد بکار گرفته شده در منابع پیروی کند. آموزشگاه زبان خوب آموزشگاهی است که چارت آموزشی و متد یاددهی خود را با روش های نوین دنیا آپدیت نگه دارد.
اصولا آموزشگاه هایی که همچنان روش های قدیمی را در پیش می گیرند و علاقه ای به استفاده از روش های موثر و جدید ندارند نسبت به سایر آموزشگاه ها از نظر محبوبیت عقب می مانند.
بهره گیری از مدرسین با تجربه و متخصص
داشتن تجربه آموزشی خوب و سواد بالا در زمینه تدریس زبان از عوامل اولیه انتخاب یک مدرس می باشد. آموزشگاهی که مدرسین خوب و استانداردی نداشته باشد قطعا با ریزش زبان آموز زیادی مواجه خواهد شد. حتی بسیاری از مواقع زبان آموزان به دلیل انسی که با معلم خود میگیرند به راحتی با سایر ضعف های یک آموزشگاه کنار می آیند پس داشتن وسواس در انتخاب مدرس خوب برای تبدیل شدن به یک آموزشگاه زبان خوب بی تاثیر نیست.
خدمات مشتری، مهمترین ویژگی آموزشگاه زبان خوب
یکی از مهمترین ویژگی آموزشگاه زبان خوب، میزان توجه و اهمیت مدیران و مشاوران آن مجموعه به اهداف و ویژگی های دانشجو و برطرف کردن سوالات و ابهامات مختلف او است.
ارائه برنامه و چارت آموزشی مناسب
ویژگی دیگری که آموزشگاههای زبان موثر و موفق دارند داشتن اهداف، چارت آموزشی برای مدرسین و زبانآموزان به صورت منحصر به فرد است.
زمانی که وارد یک آموزشگاه حرفهای زبان میشوید باید آن مجموعه بتواند چارت آموزشی مناسب در راستای اهداف شما مشخص کند تا نه تنها سردرگم نشوید بلکه حس کنید از شما حمایت نیز میشود. این ساختار باید به گونه ای باشد که زبان آموز در هر زمان از مسیر آموزشی بتواند ببیند که در حال حاظر در کجا (چه از حیث زمان و چه از حیث مهارتهای آموزشی) ایستاده است. یعنی دقبقا بداند چه مقدار از مسیر آموزشی را گذرانده، اکنون در چه جایگاهی هست و چه مقدار از مسیر آموزشی اش مانده است.
فضای مناسب آموزشی
یکی دیگر از اساسیترین ویژگیهای یک آموزشگاه موفق این است که فضای مناسبی داشته باشد. فضای مناسب آموزشی شامل اندازه آموزشگاه و کلاسها، زمان یادگیری، کیفیت تجهیزات و تکنولوژی مورد استفاده برای آموزش، شیوههای نوین آموزشی، ایجاد محیط مفرح و بستر مناسب برای یادگیری همراه با سرگرمی، استفاده از روشهای خلاقانه آموزشی و ترغیب زبان آموزان به استفاده از این شیوهها، فراهم کردن امکانات رفاهی و فراهم آوردن مواد و منابع آموزشی مناسب است که میتواند منجر به بهبود مهارتهای زبان آموزان شود.
استفاده از سیستم آموزش ترکیبی
امروزه استفاده ازروشهای سنتی، تکراری و خسته کننده در آموزش زبان به نوعی با شکست همراه است. بنابراین آموزشگاه ها باید خود را با راهکارهای نوین و بروز جهانی همراه کنند. در سیستم آموزش ترکیبی، زبانآموزان میتوانند علاوه بر آموزش حضوری در کلاس درس، به صورت آنلاین به محتوای آموزشی و همچنین محتوای پیشرفته همان جلسه دسترسی داشته باشد و در هر زمان و مکانی که تمایل داشته باشد مطالب آموزشی را مرور کرده، تمرینات و تکالیف خود را نیز انجام دهد. (این روش ترکیبی از آموزش حضوری و آنلاین است که مزایای هر دو نوع آموزش را به همراه خود دارد و از محبوبترین روشهای آموزشی روز دنیا محسوب می شود.)
تکریم زبان آموز و نظر سنجی از او
نظر سنجی ابزاری است برای ارایه بازخورد موسسات مختلف با نظر سنجی از زبان آموزان در پایان هر ترم نقاط قوت و ضعف خود را شناخته و در پی تقویت و اصلاح بر می آیند . نظر سنجی احترام به زبان آموز بوده و ارزش عقیده ی او را برای زبان آموز مشخص می نماید